فشار كاري لوله مانيسمان ( بدون درز ) رده ۴۰ + جدول
لولههاي مانيسمان يكي از پر استفاده ترين انواع لوله هاي فولادي در صنايع مختلف مانند صنايع نفت، گاز، پتروشيمي و ساختماني ميباشد. اين لولهها به دليل مزايايي كه دارند مانند انعطاف پذيري، مقاومت در برابر خوردگي و ساير آسيبهاي خارجي و همچنين هزينه كمتر نسبت به لولههاي فولادي ديگر، جايگاه ويژه اي در اين صنايع به خود اختصاص دادهاند.
شاخص مقاومت و ضخامت لوله
در اين مقاله، ما به بررسي فشار كاري لولههاي مانيسمان رده ۴۰ ميپردازيم. ابتدا بايد توضيح دهيم كه رده ۴۰ به شاخص مقاومت و ضخامت لوله اشاره دارد و به معني اين است كه ضخامت ديواره لوله در اين رده از ساير رده ها كمتر ميباشد. پس از اين توضيحات، بايد به بررسي فشار كاري اين لولهها بپردازيم.
فشار كاري لولههاي مانيسمان رده ۴۰ بايد بر اساس استانداردهاي مربوط به ساخت لولهها و كاربردهاي آن تعيين گردد. در اين رده، فشار كاري آنها بستگي به قطر داخلي لوله دارد و برابر با حداكثر فشاري است كه لوله در آن نوع كاربرد قادر به تحمل آن است.
به طور كلي جدول زير فشار كاري لوله مانيسمان رده ۴۰ را براي قطر هاي مختلف ارائه مي دهد.
فشار كاري لوله مانيسمان رده ۴۰ + جدول
انتخاب لوله مناسب براي هر كاربردي بسيار مهم است و بايد با توجه به فشار كاري و شرايط محيطي مورد استفاده قرار گيرد. در صورتي كه لولههاي مانيسمان رده ۴۰ براي كاربرد خاصي به كار گرفته ميشوند، حتما بايد به استانداردها و مشخصات فني مربوط به آنها توجه شود.
در نتيجه، فشار كاري لولههاي مانيسمان رده ۴۰ با توجه به قطر داخلي لوله، برابر حداكثر فشاري است كه لوله قادر به تحمل آن ميباشد. بنابراين، انتخاب لوله مناسب در مناسبتهاي مختلف با توجه به شرايط محيطي و استفاده نهايي آن، از اهميت بسياري برخوردار است و بايد با دقت و مراعات صورت گيرد.
علاوه بر فشار كاري، متغيرهاي ديگري نيز بايد در انتخاب لوله مناسب مورد توجه قرار گيرد. به عنوان مثال، نوع سيالي كه درون لوله جريان دارد، درجه حرارت محيط، شرايط نصب و ديگر عوامل محيطي موثر در انتخاب لوله صحيح ميباشند. امروزه با پيشرفت فناوري، انواع متداولي از لوله هاي مانيسمان در بازار وجود دارد كه براي استفاده در شرايط مختلف ساخته شدهاند، بنابراين انتخاب لوله مناسب بايد با توجه به نياز هاي مورد نظر انجام شود.
مقاله پيشنهادي : لوله مانيسمان + قيمت روز و ويديو دكتر فولاد
انتخاب لوله مانيسمان
براي انتخاب لوله مناسب، بايد از چندين نوع آن بهره گرفت و پس از مقايسه و بررسي ويژگي هاي آنها، تصميمگيري نهايي صورت گيرد. همچنين حتما بايد به مشخصات فني هر نوع لوله مانيسمان توجه نمود تا بتوان به طور كامل از ويژگيهايي مانند ضخامت ديواره، قطر داخلي و تحمل فشار آن نسبت به شرايط محيطي و كاربردي مختلف آن آگاهي پيدا كرد.
در نهايت، پيروي از استانداردهاي مناسب و توجه به ويژگيهايي مانند فشار كاري، نوع سيالي و شرايط نصب و بهرهبرداري لوله مانيسمان رده ۴۰، ميتواند به ارتقاي كيفيت و قابليت اطمينان سيستمهاي صنعتي كمك شاياني كند و در نهايت هزينه كمتري نسبت به ساير روشهاي ساخت و نصب لولههاي فولادي در برابر خايل ميكند.
فشار كاري لوله مانيسمان رده ۴۰ + جدول
همانطور كه مشاهده ميشود، ردههاي مختلف لوله هاي مانيسمان بر اساس ضخامت ديواره و مقاومت تسليم و كششي در حرارت محيط، تفاوت هاي قابل توجهي دارند. براي كاربردهايي كه نياز به مقاومت بيشتر دارند، رده ۸۰ به عنوان يكي از مناسبترين رده لولههاي مانيسمان محسوب ميشود.
به طور كلي، لوله مانيسمان رده ۴۰ به دليل هزينه كمتر و ويژگيهايي مانند انعطاف پذيري و مقاومت در برابر خوردگي و ساير آسيبهاي خارجي در بعضي از كاربردها گزينه مناسبي است. با اين حال، براي كاربردهايي كه نياز به مقاومت بيشتر و انعطافپذيري كمتري دارند، ردههاي ديگر لوله مانيسمان مانند رده ۸۰ به عنوان گزينه مناسب تر محسوب ميشوند. بنابراين، انتخاب لوله مناسب بايد با توجه به شرايط محيطي و نياز هاي كاربري با دقت و صحت انجام شود.
جداول ضخامت ديواره لوله مانيسمان بدن درز
جدول زير مشخصات ضخامت ديواره لوله مانيسمان رده ۴۰ را نشان ميدهد:
ضخامت ديواره در اين جدول به ميليمتر نشان داده شده است، در حاليكه قطر خارجي لوله به اينچ است. لذا در صورت نياز به تبديل به واحد ديگر، لازم است از روابط تبديل صحيح استفاده شود.
علاوه بر جدول ضخامت ديواره لولههاي مانيسمان رده 40، بايد گفت كه رده 40 يكي از ردههاي استاندارد ASTM A53 است. اين استاندارد به لولههاي فولادي با درجه حرارتي متوسط مي پردازد و براي انتقال سيالات خنثي و اسيدي و قليايي مناسب است. براي استفاده در برخي از صنايع ديگر نيز مورد استفاده قرار مي گيرد.
ضخامت ديواره لولههاي رده ۴۰ نسبت به رده هاي ديگر مانند رده ۸۰ كمتر است، اما در برخي موارد همچنان بسيار مقاوم مي باشد. مثلا براي سيلندرهاي هوا، لولههاي خنثي نفت و كارخانجات توليد شيميايي از اين نوع لوله استفاده مي شود.
لازم به ذكر است كه براي استفاده از لولههاي فولادي در پروژه هاي خاص و مشخص، بهتر است با استاندارد و مشخصات مربوطه آشنا شده و از محصولات معتبر و با كيفيت بهره گرفت.
ردههاي 20، 40 و 80 نيز همانند رده 40 از استاندارد ASTM A53 است كه به لولههاي فولادي با درجه حرارتي متوسط ميپردازد. با اين حال، ردههاي مختلف براساس ضخامت ديواره لولهها متفاوت هستند. در ادامه به مقايسه ويژگيهاي لولههاي مانيسمان ردههاي 20، 40 و 80 با هم ميپردازيم:
– رده ۲۰: ضخامت ديواره لولههاي رده ۲۰ كمترين مقدار در ميان اين سه رده است. اين لولهها مناسب براي كاربردهاي خنثي هستند و براي انتقال سيالات صنعتي از آن استفاده ميشود. ضخامت ديواره اين لولهها بين ۲.۱۱ تا ۳.۰۵ ميليمتر است.
– رده ۴۰: ضخامت ديواره لولههاي رده ۴۰ قابل قبول ترين مقدار در ميان اين سه رده است. اين لولهها براي انتقال سيالات خنثي، اسيدي و قليايي مناسب هستند. ضخامت ديواره اين لولهها بين ۳.۶۸ تا ۹.۵۳ ميليمتر است.
– رده ۸۰: ضخامت ديواره لولههاي رده ۸۰ بيشترين مقدار در ميان اين سه رده است. اين لولهها تحت فشار و بارهاي سنگين قرار ميگيرند و براي انتقال سيالات با فشار بالا مناسب هستند. ضخامت ديواره اين لولهها بين ۵.۴۹ تا ۱۴.۲۷ ميليمتر است.
بنابراين، عملكرد لولههاي مانيسمان رده ۲۰، ۴۰ و ۸۰ در كاربردهاي مختلف متفاوت است. در صورتي كه درخواست شما اطلاعات بيشتري بود، منتظر سوالات بيشتر شما با دكتر فولاد هستم.
در ادامه، جدول مشخصات فني لولههاي مانيسمان ردههاي ۲۰، ۴۰ و ۸۰ را نشان ميدهيم:
مشخصات فني لولههاي مانيسمان لازم به ذكر است كه اين جدول به تنهايي براي انتخاب لوله مناسب براي كاربردهاي مختلف كافي نيست و براساس نياز و شرايط خاص پروژه بايد توسط متخصصين و مهندسين شركت در نظر گرفته شود
- یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۰۲ ۱۵:۴۹ ۱۴ بازديد
- ۰ نظر